Všude čtu, že snídat je zdravé. Ale jak to udělat, když ráno nejsem schopna nic pozřít?

Již naše babičky říkávaly, že snídaně je základ. A měly pravdu. Ať už je váš důvod absence snídaně jakýkoli, měla byste si uvědomit, že tělo ochuzujete o cennou energii, která představuje základ pro správné fungování těla během celého dne. Dnes se již ví, že ten, kdo pravidelně nesnídá, má větší sklony k přibírání, nežli ten, který si každý den dopřeje alespoň malou snídani. Ideálně bychom měli snídat tři čtvrtě hodiny po probuzení. Mnoho lidí má po ránu problém do sebe cokoli dostat, velmi často je to zapříčiněno spěchem a nedostatkem času. Jestliže si ale zvyknete vstávat každý den o deset minut dříve, stihnete se i správně nasnídat.

A z čeho by se taková správná snídaně měla skládat? Z porce bílkovin a sacharidů, z porce vlákniny a trošky zdravých tuků. Doporučujeme např. obilnou kaši. Pokud ale ráno opravdu nemáte ani pomyšlení na cokoli k snědku, zkuste si předtím, než vyběhnete z domu, vypít alespoň malou skleničku zakysaného mléčného výrobku, sníst jablko, bílý jogurt či musli tyčinku a během dopoledne určitě zařadit zdravou svačinku, kterou dodáte svému tělu energii, jež chyběla při snídani.