Středověké pohoštění s pohankou

(1 porce)

Blíží se nám pomalu víkend, doba odpočinku a zaslouženého volna. Pozvěte rodinu či přátele na příjemný staročeský oběd. Omrzela vás rýže, brambory čí těstoviny? Změna! Máme pro vás tip na lahodnou a lehce stravitelnou přílohu, která se hodí jak k masu, tak rybám.

Doba přípravy: 20 min

Energetická hodnota: 1932 kJ

Autor: Ing. Hana Svobodová, výživový poradce a sportovní dietolog

Postup:

Na teflonové pánvi osmahněte na oleji cibulku a přidejte na kolečka krájené žampiony.

Dochuťte majoránkou, solí a pepřem a vše promíchejte s uvařenou pohankou.

Ingredience:

100g vařené pohanky
3ks středně velkých žampionů, nebo jiných hub
50g cibule šalotka
2 lžíce slunečnicového oleje (na restování)
Majoránka, sůl, černý pepř dle chuti

18 let

jsme s vámi