Květnová polévka

(4 osoby)

Víte jak chutná Květnová polévka? Uvařte si jí za pár minut!

Doba přípravy: 10 minut

Vaření: 10 minut

Postup:

Byliny opláchněte, zbavte případně tuhých stonků a nasekejte je a nechte je několik sekund zavadnout v hrnci na trošce oleje. Přilijte vývar a vařte asi deset minut. Pak do polévky prolisujte česnek.

Přidejte smetanu a prohřejte ji (už nevařte). Promixujte tyčovým mixérem dohladka a podle chuti osolte, případně opepřete. Podávejte s krutony.

Ingredience:

3 hrsti jarních zelených bylin (mladé listy kopřiv, polníček, listy jahodníku, petrželka, pažitka, špenát…)
1,2 l zeleninového vývaru (pokud nemáte domácí, může být zeleninový z kostky)
1 stroužek česneku
250 ml smetany na vaření
sůl, pepř, trocha oleje
opečené kostičky housky k podávání

18 let

jsme s vámi