Mrkvový chléb s ořechy

Výborný s tvarohovou pomazánkou a pažitkou.

Doba přípravy: 10 minut

Pečení: 30 minut

Postup:

Troubu předehřejte na 230 °C. Smíchejte obě mouky, sůl a sodu, pak přimíchejte mrkev, ořechy a jogurt a tolik mléka, aby vzniklo měkké, celkem lepivé těsto. Vyklopte těsto na pomoučněnou plochu a zformujte z něj kouli. Dejte ji na plech s papírem na pečení, obrácenou stranou dlouhého nože do chleba vytlačte prohlubně a pečte 30 minut. Po upečení by měl chléb při poklepání na dno znít dutě.

Ingredience:

350 g hladké mouky
150 g celozrnné mouky
1 lžička soli
2 lžičky jedlé sody
150 g mrkve, nastrouhané
hrst vlašských opražených ořechů
300 ml polotučného jogurtu
125 ml polotučného mléka

17 let

jsme s vámi