Rýžové rafaelo

Cukroví, které potěší vaši linii!

Množství: 8 kuliček

Postup:

Rýži uvaříme se špetkou soli do měkka. Do prochladlé rýže zamícháme med, sirup, sušený nápoj a kokos.

Vytvarujeme malé kuličky, do kterých vložíme po jedné mandli, obalíme v kokosu a dáme do ledničky ztuhnout.

V chladu uchováváme maximálně 3 dny, většinou se ale rafaelka sní dříve , protože si je oblíbí celá rodina :) Podle chuti do nich pak můžete přidat malé kousky sušeného ovoce (meruňky, brusinky, fíky, datle,…). Kuličky jsou skvělé i během roku jako zdravá svačinka do školy či do práce.

Ingredience:

200 g uvařené bílé rýže (lepivé)
40 g medu
20 g agáve/javorového sirupu (nemusí být)
40 g mletého kokosu + mletý kokos na obalení
20 g rýžového/pohankového nápoje „Zajíc“
2 kapky citrónového/mandlového arom. oleje „Just“ (nemusí být)
8 ks mandlí

18 let

jsme s vámi