Slepičí vývar se zázvorem

Zázvor je koření získávané z oddenků stejnojmenné rostliny. Toto koření vyniká nejen svojí výraznou pryskyřičnou vůni, ale také svým příznivým působením na lidské zdraví.

Postup:

Kuřecí trupy spolu s plátkem masa dáme vařit. Přidáme očištěnou mrkev, petržel, cibuli, osolíme, přidáme koření a vaříme 2 hodiny. Zázvor očistíme a 5 minut před dovařením vložíme do polévky, aby získala silnou výraznou chuť. Maso a zeleninu vyjmeme z vývaru, nakrájíme na menší kousky. Nudle vyvaříme v osolené vodě. Do každého talíře vložíme nudle, zeleninu, maso a do každého talíře přidáme kousek čerstvého zázvoru.

Ingredience:

1 litr vody
kuřecí trup
plátek kuřecího masa
sůl, pepř
mrkev, cibule, petržel (250g)
5 plátků zázvoru
nudle (nejlépe celozrnné)

17 let

jsme s vámi