Štědrovečerní menu

Kapr na bylinkách s dýňovým pyré a domácím dresinkem

Postup:

Vykuchaného kapra pokapeme šťávou z citrónu ze všech stran a osolíme. V misce smícháme olej s bylinkami a česnekem, potřeme kapra ze všech stran a necháme marinovat. Potom kapra upečeme v troubě na pečícím papíru při 200°C.

Dýni uvaříme společně s bramborami v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme, trošku si necháme na upravení hustoty. Přilijeme smetanu a rozmixujeme ponorným mixérem.
Jogurt smícháme se zakysanou smetanou, dochutíme solí, koprem a česnekem.

Ingredience:

Kapr:
1 menší kapr
½ citrónu
2 lžíce olivového oleje
Sůl, šalvěj, rozmarýn
3 stroužky česneku


Dýňové pyré:

300g dýně Hokaido
3 brambory
Sůl
50ml smetany light


Dresink:

2 lžičky bílého jogurtu (Hollandia)
2 lžičky zakysané smetany light
Kopr
1 menší stroužek česneku
Sůl

18 let

jsme s vámi