(2 porce)
Nejznámějším pokrmem z bulguru je salát Tabbouleh (původem z Libanonu) – ochutnejte!
Postup:
Bulgur nasypeme do větší misky, zalijeme vodou a necháme půl hodiny odstát. Nabobtnalý bulgur vysypeme do síta, necháme okapat, pak jej teprve dáme do mísy. Šalotku a petrželku pokrájíme nadrobno. V míse ji důkladně promícháme s bulgurem. Pokud při tom šalotku promneme mezi prsty, cibulové aroma se krásně uvolní. Poté přidáme nasekanou petrželku, mátu a zamícháme.
Čerstvě vymačkanou šťávu z citronu nalijeme do menší nádoby s uzávěrem, ochutíme solí, pepřem, olivovým olejem a důkladně promícháme. Zálivkou přelijeme salát a přidáme na drobounké kousky pokrájená rajčata. Zamícháme, mísu zakryjeme potravinovou folií a dáme chladit do lednice.
Před servírováním salát ještě zlehka pokropíme citronovou šťávou.