Tabouleh

(4 porce)

Doba přípravy: 20 minut

Postup:

Dejte si vařit vejce, bulgur zalijte vařící vodou (1:1,5), přidejte bujón a nechejte pod pokličkou 10 minut odstát. Mezitím nakrájejte všechnu zeleninu a petrželku (nemusí být) a po 10 minutách přimíchejte bulgur, nastrouhaný balkánský sýr, olej a pepř. Vše dobře promíchejte a podávejte s vařeným vajíčkem či jako přílohu k masu.

Ingredience:

250 g bulguru
3zralá rajčata, nadrobno nakrájená
½ okurky
paprika (žlutá či červená)
svazek jarní cibulky, jemně nakrájené
40 g čerstvé petržele, nasekané
2 lžíce panenského olivového oleje
pepř, 1 kostička zeleninového bujónu
50g balkánského sýru
4 vejce

18 let

jsme s vámi