ROBI „maso“

Robi

Robi je na rozdíl od sojového masa, jehož základ tvoří luštěniny, vyráběno z obilovin (pšenice, rýže a jiné).

Robi připomíná svojí texturou maso. Jedná se o tepelně upravený polotovar, který neobsahuje tuk (tedy ani cholesterol) a má nízký obsah sacharidů (což ocení všichni dietáři J a diabetici). Robi je vhodné pro všechny, kteří chtějí snížit spotřebu masa, zpestřit svůj jídelníček a žít zdravěji.
 

Složení:

Voda = 64,8 – 68,4 %
Bílkoviny = 19,8 – 21,9 %
Tuky = 0,03 – 0,05 %
Sacharidy = 10,07 – 11,45 %
Energetická hodnota = 550 kJ/100 g !

Recepty s robi jsou jednoduché, prostě jen zaměňte maso za robi a je to, nemusíte měnit svoje stravovací návyky.
Robi můžete koupit ve formě plátkůsekané nebo nudliček, hotových karbanátků a číny
 

Jak na robi?

  • Před úpravou robi propláchněte studenou vodou a osušte.
  • Plátky můžete kombinovat podávat se všemi klasickými omáčkami, nebo dušenou zeleninou. Plátky stačí jen krátce ohřát.

 

Robi maso na žampiónech

Ingredience (3 porce):

  • 1 balení robi masa
  • 250g žampiony
  • 1 pórek
  • 2 lžíce oleje
  • větší stroužek česneku
  • bulgur
  • 1 kostku bujón, sůl, pepř, kari

 

Postup:

Robi nakrájíme na nudličky, přidáme k němu olej, koření, česnek a vše promícháme. Necháme odležet pár hodin. Žampiony nakrájíme na tenké plátky, pórek na kolečka. Na lžíci oleje osmahneme pórek, po chvíli přidáme i žampiony a odležené robi. Chvíli směs opékáme a poté zalijeme 250 ml horké vody, přidáme 1/2 kostky bujónu a vaříme asi 20 minut, dokud nezměknou žampiony. Mezitím připravíme bulgur. Bulgur zalijeme vroucí vodou (v poměru asi 1:2), ve které jsme ještě před tím rozpustili 2. polovinu bujónu a necháme nabobtnat, dle chuti můžeme dále dosolit či okořenit.

17 let

jsme s vámi