Rostlinný zdroj bílkovin. Ano luštěninám
Elixír studio pro vás připravilo další díl z řady ZDRAVÝCH receptů.
Tentokrát pro vás máme tip na osvěžující luštěninový salát do horkých letních dnů.
Červený čočkový salát
Porce: 1 porce
Doba přípravy: 15 min
Nutriční hodnota: 1393 kJ
100g vařené červené čočky
20g tofu natural
30g žluté papriky
20g salátové okurky
15 g cibule šalotky
bobkový list
2 kuličky nového koření
1 lžička olivového oleje
3/4 lžičky octu Balzamico
sůl, černý pepř
Čočku uvaříme krátce v osolené vodě dohromady s bobkovým listem a novým kořením.
Vychlazenou čočku smícháme spolu s drobně nakrájenou šalotkou,
paprikou a salátovou okurkou. Zálivku připravíme z octu, oleje, soli a pepře dle chuti,
a vše promícháme. Ozdobíme strouhaným tofu.
Přejeme vám dobrou chuť!
{gallery}cviceni/vyziva{/gallery}