Rostlinný zdroj bílkovin. Ano luštěninám

Elixír studio pro vás připravilo další díl z řady ZDRAVÝCH receptů.

Tentokrát pro vás máme tip na osvěžující luštěninový salát do horkých letních  dnů.

Červený čočkový salát

Porce: 1 porce
Doba přípravy: 15 min
Nutriční hodnota: 1393 kJ
100g vařené červené čočky
20g tofu natural
30g žluté papriky
20g salátové okurky
15 g cibule šalotky
bobkový list
2 kuličky nového koření

1 lžička olivového oleje
3/4 lžičky octu Balzamico
sůl, černý pepř

Čočku uvaříme krátce v osolené vodě dohromady s bobkovým listem a novým kořením.

Vychlazenou čočku smícháme spolu s drobně nakrájenou šalotkou,
paprikou a  salátovou okurkou. Zálivku připravíme z octu, oleje, soli a pepře dle chuti,
a  vše promícháme. Ozdobíme strouhaným tofu.
Přejeme vám dobrou chuť!

{gallery}cviceni/vyziva{/gallery}

18 let

jsme s vámi