Rostlinný zdroj bílkovin? Ano, luštěninám!

Nevíte, jak na ně?
Elixír studio pro vás připravilo další díl z řady ZDRAVÝCH receptů.
Tentokrát pro vás máme tip na osvěžující luštěninový salát do horkých letních  dnů.
Červený čočkový salát

Porce: 1 porce
Doba přípravy: 15 min
Nutriční hodnota: 1393 kJ
 
  100g vařené červené čočky
  20g tofu natural
  30g žluté papriky
  20g salátové okurky
  15 g cibule šalotky
  bobkový list
  2 kuličky nového koření
 
  1 lžička olivového oleje
  3/4 lžičky octu Balzamico
  sůl, černý pepř
 
Čočku uvaříme krátce v osolené vodě dohromady s bobkovým listem a novým kořením.

Vychlazenou čočku smícháme spolu s drobně nakrájenou šalotkou,

paprikou a  salátovou okurkou. Zálivku připravíme z octu, oleje, soli a pepře dle chuti,

a  vše promícháme. Ozdobíme strouhaným tofu.

Přejeme vám dobrou chuť!
 
 

Autor: Ing. Hana Svobodová, Výživový poradce a sportovní dietolog

{gallery}cviceni/vyziva{/gallery}

18 let

jsme s vámi