Rýžové RAFAELO
Cukroví, které potěší vaši linii!
Množství: 8 kuliček
Ingredience:
200 g uvařené bílé rýže (lepivé)
40 g medu
20 g agáve/javorového sirupu (nemusí být)
40 g mletého kokosu + mletý kokos na obalení
20 g rýžového/pohankového nápoje „Zajíc“
2 kapky citrónového/mandlového arom. oleje „Just“ (nemusí být)
8 ks mandlí
Postup:
Rýži uvaříme se špetkou soli do měkka. Do prochladlé rýže zamícháme med, sirup, sušený nápoj a kokos.
Vytvarujeme malé kuličky, do kterých vložíme po jedné mandli, obalíme v kokosu a dáme do ledničky ztuhnout.
V chladu uchováváme maximálně 3 dny, většinou se ale rafaelka sní dříve , protože si je oblíbí celá rodina :) Podle chuti do nich pak můžete přidat malé kousky sušeného ovoce (meruňky, brusinky, fíky, datle,…). Kuličky jsou skvělé i během roku jako zdravá svačinka do školy či do práce.