Tvarohový cheesecake
Dietní zákusek k nedělní kávě!
Korpus:
- 250g celozrnných sušenek (třeba oříškové Bebe, ale jsou poměrně dost kalorické, tak pokud znáte nějaké lepší, použijte vaše oblíbené)
- 8 lžic vody
- tuk na vymazání formy
Náplň:
- 2,5 vaniček odtučněného tvarohu (625g)
- 3 kelímky jogurtu do 3,5% tuku (450g)
- 5 lžic medu
- 3 vejce
- špetka soli
- 1 pudinkový prášek – příchuť necháme na vás J
Rozdrtíme sušenky a smícháme je s vodou. Vzniklou drobenkou vysteleme vymazanou formu – nejen spodek, ale i něco málo po stranách.
Dáme péct na 180°C na 10 minut. Mezitím začneme tvořit náplň – ve velké míse smícháme tvarohy, jogurty, med, vejce a sůl, na závěr přidáme i pudinkový prášek.
Nalijeme na pečený korpus a dáme péct na necelých 15 minut na 180°C
následně stupně snížíme na 150 a pečeme ještě celých 60 minut.
V troubě na mřížce pod cheesecakem musí být nějaký pekáček nebo forma s horkou vodou! (kvůli tomu, aby se sušenkový základ nerozmáčel a zůstal „křupavý“)
Po vyjmutí by se měl cheesecake tak nějak uprostřed sulcovitě třást. Sám se potom dodělá během chladnutí.
Dáme vychladnout a následně vhodíme na pár hodin do ledničky. Až ho budete chtít vyndavat z formy, nejdřív ji nožem dokola objeďte, ať se vám to nepotrhá.
Dobrou chuť!